в Армения може само да доведе  и да изостри съществуващите

...
в Армения може само да доведе  и да изостри съществуващите
Коментари Харесай

Русия се раздразни от мисията на ЕС в Армения

в Армения може единствено да доведе  и да изостри съществуващите несъгласия. За това предизвести съветското външно министерство.

Европейски Съюз твърди, че задачата на задачата е да " способства за стабилността " в района и да помогне за нормализиране на връзките сред Армения и Азербайджан.

" Опитите на Европейския съюз да се закрепи непременно в Армения, да отблъсне посредническите старания на Русия, са в положение да навредят на главните ползи на арменците и азербайджанците в техния блян да се върнат към мирното развиване на района ", показаха от съветското ведомство.

Те прибавиха, че основен фактор за стабилността и сигурността в района остава основаният през 2020 година който ще " реагира на държанието на наблюдаващите на Европейски Съюз ".

Гражданската задача беше основана в отговор на настояването на Армения и  ще прави рутинно наблюдаване и ще рапортува за обстановката.
 Армения желае интернационална задача да ревизира обстоятелствата в Нагорни Карабах
Армения желае интернационална задача да ревизира обстоятелствата в Нагорни Карабах

Ереван чака по-съществени стъпки от интернационалната общественост, в това число от Русия

Боевете сред Ереван и Баку избухнаха през септември, като в конфликтите починаха съвсем 200 бойци - най-кървавата борба след шестседмична война сред двете някогашни руски страни през 2020 година

Боевете са свързани с десетилетия военни дейности за контрола над района Нагорни Карабах, интернационално приет като част от Азербайджан, само че до 2020 година значително следен от болшинството етническо арменско население.

Армения твърди, че Азербайджан е нападнал нейна територия и е завзел селища в нейните граници, отвън противоречивия район Нагорни Карабах. Азербайджан сподели това като отговор на " провокации " от арменската страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР